Čas priprave | 10 minut |
Čas kuhanja | 35 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
- 1 kg krompir
- 1,5 čž sol
- 0,5 kg kuhan fižol
- 2 žlica kisla smetana iz indijskih oreškov (lahko izpustimo)
- 1 žlica rastlinsko olje
- 1 čebula
- 800 g kislo zelje
- ščepec poper
- 9 strok česen
Sestavine
|
Navodila
- Pečico vklopimo na 200 stopinj Celzija.
- Krompir olupimo, operemo in narežemo na manjše kocke. Damo ga kuhati v vodo s soljo. Kuhamo do mehkega – vsaj 20 minut, odvisno od velikosti kock.
- V manjši pekač damo kislo zelje, dodamo poper in olupljen ter drobno sesekljan česen – 6 strokov. Premešamo. Pečemo do lepe rjave barve – vsaj 30 minut.
- Ko je krompir kuhan, odcedimo vodo, a je nekje 2 dl pustimo v posodi. Dodamo fižol, kislo smetano (navodila za pripravo kisle smetane si poglejte v receptu stročji fižol z zabelo in krompirjem), 3 stroke olupljenega in drobno sesekljanega česna ter vse dobro pretlačimo v pire. Poskusimo in po potrebi dosolimo.
- Olupimo, prepolovimo in na tanke trakce narežemo čebulo. V ponvi segrejemo olje in na srednje visoki temperaturi popražimo trakce čebule do rjavega. Po potrebi znižamo temperaturo. Čebulo serviramo poleg krompirja.