Natisni recept
Mehiške tortilje s cvetačnim drobljencem (veganski burito)
Čas priprave 10 minut
Čas kuhanja 30 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Cvetačni drobljenec
Mehiška omaka
Čas priprave 10 minut
Čas kuhanja 30 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Cvetačni drobljenec
Mehiška omaka
Navodila
  1. Cvetačne cvetove in orehe stresemo v multipraktik ter jim dodamo začimbe za cvetačni drobljenec. Pri tem upoštevamo svoje želje glede pekočnosti hrane. Sestavine zmešamo v grobo zrnato maso (ne mešamo predolgo), nato jih razporedimo po pekaču s peki papirjem. Drobljenec pečemo 20-30 minut pri 180-200°C. Med peko drobljenec premešamo (vsakih 10 minut peke), saj želimo, da koščki enotno porjavijo.
  2. Čebulo in česen na drobno sesekljamo in prepražimo na olju. Dodamo 1/2 skodelice fižola in koruzo ter pustimo, da se pražita. Med tem preostalo 1/2 skodelice fižola zblendamo skupaj z začimbami in paradižnikovo mezgo. Sestavine v ponvi zalijemo s pripravljeno omako, segrejemo vse skupaj in nato odstavimo. Zelenjavo narežemo na tanjše rezine. Tortilje rahlo popečemo na obeh straneh in takoj po peki napolnimo z vsemi pripravljenimi nadevi ter zavijemo*. Za ohranitev oblike jih lahko pritrdimo z zobotrebcem ali pa zavijemo v kos papirja za zavijanje hrane. Tortilje so odličen 'party food', saj lahko nadeve razporedimo po skodelicah na sredini mize, tortilje pogrejemo (lahko tudi v pečici) in gostom ponudimo, da si sami pripravijo rolice s poljubnim nadevom.
  3. * Polnilo damo vzdolž spodnjega dela tortilje, zapognemo okoli 2 cm desnega in levega roba, nato privzdignemo spodnji rob preko nadeva in tortiljo zavijemo v rolico.
    * Polnilo damo vzdolž spodnjega dela tortilje, zapognemo okoli 2 cm desnega in levega roba, nato privzdignemo spodnji rob preko nadeva in tortiljo zavijemo v rolico.
Avtor

Avtorica: Maja Hrovat

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja