Čas priprave | 10 minut |
Čas kuhanja | 30 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
Cvetačni drobljenec
- 2 skodelica cvetovi cvetače lahko uporabimo tudi pšenični drobljenec ali sojine/grahove koščke
- 1 skodelica orehi lahko tudi drugi oreščki
- 1 žlica limetin ali limonin sok
- 1/2 čž čili kosmiči
- 1/8 čž čili v prahu
- 1/4 čž kumina v prahu
- 1/4 čž čebula v prahu
- 1/8 čž česen v prahu
- 1/2 čž sol
- ščep črni poprer
Mehiška omaka
- 1/2 rdeča čebula
- 1 strok česen
- 2 čž oljčno olje lahko repično
- 1 skodelica kuhan rdeč fižol lahko tudi črni fižol
- 1/2 skodelica kuhana koruza
- 1/2 skodelica paradižnikova mezga
- 1/2 čž koriandrova semena
- 1/4 čž paprika v prahu
- sol po okusu
- poper po okusu
- sveža zelenjava po izbiri (zelena solata, paradižnik, paprika, avokado, rdeče ali belo zelje)
- veganski sir nariban
Sestavine
Cvetačni drobljenec
Mehiška omaka
|
Navodila
- Cvetačne cvetove in orehe stresemo v multipraktik ter jim dodamo začimbe za cvetačni drobljenec. Pri tem upoštevamo svoje želje glede pekočnosti hrane. Sestavine zmešamo v grobo zrnato maso (ne mešamo predolgo), nato jih razporedimo po pekaču s peki papirjem. Drobljenec pečemo 20-30 minut pri 180-200°C. Med peko drobljenec premešamo (vsakih 10 minut peke), saj želimo, da koščki enotno porjavijo.
- Čebulo in česen na drobno sesekljamo in prepražimo na olju. Dodamo 1/2 skodelice fižola in koruzo ter pustimo, da se pražita. Med tem preostalo 1/2 skodelice fižola zblendamo skupaj z začimbami in paradižnikovo mezgo. Sestavine v ponvi zalijemo s pripravljeno omako, segrejemo vse skupaj in nato odstavimo. Zelenjavo narežemo na tanjše rezine. Tortilje rahlo popečemo na obeh straneh in takoj po peki napolnimo z vsemi pripravljenimi nadevi ter zavijemo*. Za ohranitev oblike jih lahko pritrdimo z zobotrebcem ali pa zavijemo v kos papirja za zavijanje hrane. Tortilje so odličen 'party food', saj lahko nadeve razporedimo po skodelicah na sredini mize, tortilje pogrejemo (lahko tudi v pečici) in gostom ponudimo, da si sami pripravijo rolice s poljubnim nadevom.
Avtor
Avtorica: Maja Hrovat