Natisni recept
Panirani jajčevci s pečenim krompirjem
Čas priprave 50 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Čas priprave 50 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Navodila
  1. Pečico vklopimo na 210 stopinj Celzija. Narežemo krompir na rezine, položimo v namaščen pekač in damo v pečico.
  2. Jajčevec operemo, obrišemo, narežemo na približno 1 cm debele rezine in jih nekaj naložimo v večjo posodo – najbolje cedilo, ki ga položimo na krožnik, saj bodo jajčevci izpustili kar nekaj vode. Rezine solimo s približno tretjino žlice soli, čez položimo še nekaj rezin, spet solimo, naložimo še zadnje rezine in še enkrat solimo. Jajčevce na hitro premasiramo, tako da podrgnemo enega ob drugega in jih pustimo stati nekje 10 minut, da izpustijo odvečno vodo.
  3. V jušnem krožniku z metlico dobro premešamo moko, sojin napitek in žličko soli. Če je masa preredka, dodamo malo moke, da dobimo bolj gosto zmes. Če je pregosta, dodamo malo sojinega napitka. V drugem jušnem krožniku zmešamo drobtine s timijanom.
  4. Rezino jajčevca z eno roko pomakamo v mokro zmes, ki mora popolnoma prekriti jajčevec, z drugo roko ga povaljamo v drobtinah, ki morajo prekriti vso mokro zmes.
  5. Panirane jajčevce položimo na pekač, prekrit s peki papirjem. Po vsaki rezini pokapljamo malo olja in jih damo v pečico. Pečemo približno 30 minut oziroma do zlato zapečene skorjice. Na polovici pečenja jajčevce obrnemo.
  6. Serviramo ob prilogi po želji.
    Serviramo ob prilogi po želji.
Avtor

Objavljeno z dovoljenjem avtorice.

 

 

 

DELI STRAN:

POSKUSI VEGANSKO V 30 DNEH!

Pridruži se več kot 19.000 osebam, ki so že sprejele Izziv.

Pogoji in pravila za sodelovanje v Veganskem izzivu

  1. Organizator Veganskega izziva je Slovensko vegansko društvo.
  2. Udeleženci Izziva, ki so mlajši od 18 let, morajo imeti privoljenje svojih staršev ali skrbnikov. Mladoletni udeleženec s prijavo na Izziv potrjuje, da ima potrebno privoljenje.
  3. Sodelovanje v Veganskem izzivu je možno le v primeru, da oseba nima prehranskih motenj ali resnih zdravstvenih težav (npr. Crohnova bolezen, aktiven IBD, črevesna resekcija ali obstrukcija, bariatrični posegi). V nasprotnem primeru je potrebno sodelovanje psihologa, osebnega dietetika in/ali zdravstvenega specialista.
  4. Registracija na Izziv je možna preko spletne strani www.izziv.si. Registracija in sodelovanje v Izzivu je brezplačno.
  5. Uspešen zaključek Veganskega izziva pomeni, da se udeleženec 30 zaporednih dni prehranjuje vegansko – to pomeni samo z rastlinsko prehrano brez izdelkov in sestavin živalskega izvora, kot so meso, perutnina, morska hrana, jajca, mlečni izdelki in med.
  6. Po zaključku Izziva vas bomo prosili, da izpolnite zaključni vprašalnik.
  7. Slovensko vegansko društvo ima pravico do objave delov vprašalnika na svoji spletni strani in socialnih omrežjih.
  8. Vaš e-naslov bomo uporabljali za izvedbo programa Veganski izziv, kar vključuje vsakodnevno obveščanje po e-pošti z veganskimi recepti, info. o veganski prehrani, pravicah živali in drugih informacijah,  povezanih z veganstvom in izvedbo programa. Od prejemanja e-pošte Slovenskega veganskega društva se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo “odjava” v vseh emailih, ki jih boste prejeli od nas.
  9. Vaše podatke bomo hranili v skladu z zakonodajo.
  10. Udeleženci Izziva se v celoti strinjajo s temi pogoji in pravili.

Opomba: Če uporabljate Gmail, se bodo vaša sporočila usmerjala v zavihek “Promocije”. Sporočila začnete prejemati najkasneje 24 ur po izpolnitvi prijavnice. V primeru, da ne prejemate naših sporočil, nas kontaktirajte na info@izziv.si in nam to sporočite, da morebitno napako v čim krajšem času najdemo in odpravimo.

Izjava o omejitvi odgovornosti
Informacije na tej spletni strani in na vseh povezanih straneh so namenjene splošnemu informiranju in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali drugim ustreznim specialistom. Prav tako ne prevzemamo odgovornosti za samodiagnoze kot tudi ne diagnoze ali zdravljenja kakršnihkoli bolezenskih stanj ali bolezni s strani tretjih oseb na osnovi vsebine te spletne strani in drugih povezanih vsebin. Če imate ali slutite, da imate težave z zdravjem, se obvezno posvetujte z zdravnikom ali drugim ustreznim specialistom.

Pridržujemo si pravico do napak v besedilih.