Natisni recept
Panirani jajčevci s pečenim krompirjem
Čas priprave 50 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Čas priprave 50 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Navodila
  1. Pečico vklopimo na 210 stopinj Celzija. Narežemo krompir na rezine, položimo v namaščen pekač in damo v pečico.
  2. Jajčevec operemo, obrišemo, narežemo na približno 1 cm debele rezine in jih nekaj naložimo v večjo posodo – najbolje cedilo, ki ga položimo na krožnik, saj bodo jajčevci izpustili kar nekaj vode. Rezine solimo s približno tretjino žlice soli, čez položimo še nekaj rezin, spet solimo, naložimo še zadnje rezine in še enkrat solimo. Jajčevce na hitro premasiramo, tako da podrgnemo enega ob drugega in jih pustimo stati nekje 10 minut, da izpustijo odvečno vodo.
  3. V jušnem krožniku z metlico dobro premešamo moko, sojin napitek in žličko soli. Če je masa preredka, dodamo malo moke, da dobimo bolj gosto zmes. Če je pregosta, dodamo malo sojinega napitka. V drugem jušnem krožniku zmešamo drobtine s timijanom.
  4. Rezino jajčevca z eno roko pomakamo v mokro zmes, ki mora popolnoma prekriti jajčevec, z drugo roko ga povaljamo v drobtinah, ki morajo prekriti vso mokro zmes.
  5. Panirane jajčevce položimo na pekač, prekrit s peki papirjem. Po vsaki rezini pokapljamo malo olja in jih damo v pečico. Pečemo približno 30 minut oziroma do zlato zapečene skorjice. Na polovici pečenja jajčevce obrnemo.
  6. Serviramo ob prilogi po želji.
    Serviramo ob prilogi po želji.
Avtor

Objavljeno z dovoljenjem avtorice.

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja