Pečen sladki krompir s čičerikino zabelo

Čas priprave 10 min min
Čas kuhanja 40 min min
Skupni čas 50 min min
Vrsta jedi Glavna jed
Količina za 2 oseb
Sestavine
- 2 sladki krompir večja
- 4 žlica oljčno olje
- 1 pločevinka čičerika
- 1/2 skodelica sojina omaka
- 1 čž rdeča paprika v prahu
- 1/4 čž česen v prahu
- nekaj ščep poper
- 2 žlica tahini pasta iz praženega sezama
- 1 čž limonin sok
- sol po okusu
Navodila
- Krompirja dobro operemo in prerežemo po dolžini na dve polovici. Vse štiri polovice premažemo z oljčnim oljem in posolimo. Položimo jih na pladenj, obložen s peki papirjem in pečemo v pečici 30 minut pri 200 stopinjah.
- Čičeriko prav tako namestimo v manjši pladenj, obložen s peki papirjem, ji dodamo 2 žlici oljčnega olja, sojino omako, rdečo papriko, česen v prahu in poper. Vse skupaj premešamo in pečemo skupaj s krompirjem zadnjih 15 minut pri 200 stopinjah.
- Medtem pripravimo tahini polivko iz tahini paste, malo vode, limoninega soka in soli.
- Postrežemo tako, da po vseh štirih polovicah porazdelimo pečeno čičeriko ter jo polijemo s tahini polivko.
Opombe
Avtor: Maja Hrovat