Čas priprave | 15 minut |
Čas kuhanja | 45 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
- 375 g instant polenta
- 90 g kokosova maščoba
- 100 g kosmiči žlahtnega kvasa
- 30 g mleti mandlji
- 1 čž sol odvisno od slanosti kvasnih kosmičev
- 1 čž mlet črni poper
- olivno olje za premaz
- sol
- voda
Sestavine
|
Navodila
- V 1,5 litra osoljene vrele vode počasi stresamo polento in mešamo, da se ne naredijo grudice. Mešamo in počakamo, da ponovno zavre. Odstavimo z ognja. Vmešamo kvasne kosmiče, mandlje, sol, kokosovo maščobo, sol in poper. Temeljito premešamo. Z olivnim oljem naoljimo pekač in po njem razmažemo maso na 2 cm debelo. Pustimo najmanj pol ure, da se ohladi in strdi. Nato jo premažemo z olivnim olje še po vrhu in razrežemo na palčke (ali poljubne druge oblike). Pečico segrejemo na 200 stopinj in palčke na peki papirju pečemo cca. 40 minut. Vmes jih obračamo.
Avtor
Avtor: vegan.si