Natisni recept
Polnjeni krompirjevi žepki
Čas priprave 40 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Čas priprave 40 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Navodila
  1. Krompir operemo in ga narežemo na srednje velike kose. Damo ga v posodo, ga prelijemo z vodo, solimo, počakamo, da zavre, ter kuhamo približno 20 minut. Odstavimo, odcedimo, ter počakamo, da se ohladi. S pomočjo vilice ali pasirke krompir pretlačimo, nato pa dodamo še sol in poper po okusu. Postopoma dodajamo moko, vse dokler se masa ne prijema več na roke, in jo lahko brez težav oblikujemo. V nasprotnem primeru med gnetenjem dodamo še malo moke.
  2. Medtem v ponvi segrejemo olivno olje in na hitro prepražimo čebulo in česen. Dodamo gobe in por, začinimo, dobro premešamo, ter kuhamo nekaj minut, vse dokler se zelenjava ne zmehča. Iz kepice krompirjevega testa oblikujemo 2 kroga (kot palačinke, a manjše). Na prvega damo 2 jedilni žlici zelenjavnega nadeva, ki ga potresemo z veganskim sirom. Nato ga prekrijemo z drugim krogom, ter s prsti zapremo robove. Nekaj minut pečemo na obeh straneh na naoljeni in segreti ponvi, vse dokler se žepki ne obarvajo rumeno rjavo. Kot priloga se prileže skleda zelene solate.
    Medtem v ponvi segrejemo olivno olje in na hitro prepražimo čebulo in česen. Dodamo gobe in por, začinimo, dobro premešamo, ter kuhamo nekaj minut, vse dokler se zelenjava ne zmehča. Iz kepice krompirjevega testa oblikujemo 2 kroga (kot palačinke, a manjše). Na prvega damo 2 jedilni žlici zelenjavnega nadeva, ki ga potresemo z veganskim sirom. Nato ga prekrijemo z drugim krogom, ter s prsti zapremo robove. Nekaj minut pečemo na obeh straneh na naoljeni in segreti ponvi, vse dokler se žepki ne obarvajo rumeno rjavo. Kot priloga se prileže skleda zelene solate.
Avtor

Recept objavljen z dovoljenjem avtorice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja