Natisni recept
Proteinski ratatouille
Čas priprave 20 minut
Čas kuhanja 70 minut
Obroki
osebi
Sestavine
Čas priprave 20 minut
Čas kuhanja 70 minut
Obroki
osebi
Sestavine
Navodila
  1. Pečico segrejemo na 190 stopinj in medtem narežemo vso našo zelenjavo na približno ½ centimetra velike kolobarje (če niste vešči dela z nožem si lahko pomagate z mandolino).
  2. Na srednjem ognju v posodi segrejemo 1 žlico olja, dodamo papriko in med stalnim mešanjem pražimo približno 3 minute, da se paprika zmehča. Dodamo paradižnikovo omako in znižamo temperaturo na najnižjo temperaturo in pustimo, da omaka zavre.
  3. Odstavimo iz ognja počakamo par minut, da se rahlo ohladi, potem posujemo po vrhu s tofujem (če uporabljate svilen tofu, ga enostavno vmešajte v omako).
  4. Na omako v spiralnem vzorcu pričnemo zlagati zelenjavo dokler, da je celotna površina pokrita.
  5. V manjši posodici zmešamo 3 žlice olivnega olja, česen, baziliko, timijan, peteršilj sol in poper. Dobro premešamo in potem enakomerno razporedimo po zelenjavi.
  6. Vse skupaj pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo v pečici 45 minut, nato odstranimo folijo in pečemo še 15 minut odkrito.
  7. Postrežemo lahko še vroče ali pa hladno.
    Postrežemo lahko še vroče ali pa hladno.
Avtor

Avtor: Blaž Mihev za

Vse sestavine iz recepta najdete v Sparovih trgovinah.

Za še več okusnih veganskih receptov obiščite portal Spar Jedel bi

 

DELI STRAN:

POSKUSI VEGANSKO V 30 DNEH!

Pridruži se več kot 19.000 osebam, ki so že sprejele Izziv.

Pogoji in pravila za sodelovanje v Veganskem izzivu

  1. Organizator Veganskega izziva je Slovensko vegansko društvo.
  2. Udeleženci Izziva, ki so mlajši od 18 let, morajo imeti privoljenje svojih staršev ali skrbnikov. Mladoletni udeleženec s prijavo na Izziv potrjuje, da ima potrebno privoljenje.
  3. Sodelovanje v Veganskem izzivu je možno le v primeru, da oseba nima prehranskih motenj ali resnih zdravstvenih težav (npr. Crohnova bolezen, aktiven IBD, črevesna resekcija ali obstrukcija, bariatrični posegi). V nasprotnem primeru je potrebno sodelovanje psihologa, osebnega dietetika in/ali zdravstvenega specialista.
  4. Registracija na Izziv je možna preko spletne strani www.izziv.si. Registracija in sodelovanje v Izzivu je brezplačno.
  5. Uspešen zaključek Veganskega izziva pomeni, da se udeleženec 30 zaporednih dni prehranjuje vegansko – to pomeni samo z rastlinsko prehrano brez izdelkov in sestavin živalskega izvora, kot so meso, perutnina, morska hrana, jajca, mlečni izdelki in med.
  6. Po zaključku Izziva vas bomo prosili, da izpolnite zaključni vprašalnik.
  7. Slovensko vegansko društvo ima pravico do objave delov vprašalnika na svoji spletni strani in socialnih omrežjih.
  8. Vaš e-naslov bomo uporabljali za izvedbo programa Veganski izziv, kar vključuje vsakodnevno obveščanje po e-pošti z veganskimi recepti, info. o veganski prehrani, pravicah živali in drugih informacijah,  povezanih z veganstvom in izvedbo programa. Od prejemanja e-pošte Slovenskega veganskega društva se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo “odjava” v vseh emailih, ki jih boste prejeli od nas.
  9. Vaše podatke bomo hranili v skladu z zakonodajo.
  10. Udeleženci Izziva se v celoti strinjajo s temi pogoji in pravili.

Opomba: Če uporabljate Gmail, se bodo vaša sporočila usmerjala v zavihek “Promocije”. Sporočila začnete prejemati najkasneje 24 ur po izpolnitvi prijavnice. V primeru, da ne prejemate naših sporočil, nas kontaktirajte na info@izziv.si in nam to sporočite, da morebitno napako v čim krajšem času najdemo in odpravimo.

Izjava o omejitvi odgovornosti
Informacije na tej spletni strani in na vseh povezanih straneh so namenjene splošnemu informiranju in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali drugim ustreznim specialistom. Prav tako ne prevzemamo odgovornosti za samodiagnoze kot tudi ne diagnoze ali zdravljenja kakršnihkoli bolezenskih stanj ali bolezni s strani tretjih oseb na osnovi vsebine te spletne strani in drugih povezanih vsebin. Če imate ali slutite, da imate težave z zdravjem, se obvezno posvetujte z zdravnikom ali drugim ustreznim specialistom.

Pridržujemo si pravico do napak v besedilih.