Jed | Glavna jed, Večerja |
Čas priprave | 20 minut |
Čas kuhanja | 70 minut |
Obroki |
osebi
|
Sestavine
- 2 bučka
- 1 jajčevec
- 1 pisan jajčevec
- 5 paradižnik
- 1 paradižnikova omaka z baziliko
- 1 rdeča paprika
- 2 žlica sesekljan peteršilj svež
- 2 čž timijan svež
- 10 list bazilika
- 2 strok sesekljan česen
- 4 žlica olivno olje
- 1 tofu (če želite jed, ki bo bolj kremasta lahko trd tofu nadomestite z enako količino svilnatega tofuja)
Sestavine
|
Navodila
- Pečico segrejemo na 190 stopinj in medtem narežemo vso našo zelenjavo na približno ½ centimetra velike kolobarje (če niste vešči dela z nožem si lahko pomagate z mandolino).
- Na srednjem ognju v posodi segrejemo 1 žlico olja, dodamo papriko in med stalnim mešanjem pražimo približno 3 minute, da se paprika zmehča. Dodamo paradižnikovo omako in znižamo temperaturo na najnižjo temperaturo in pustimo, da omaka zavre.
- Odstavimo iz ognja počakamo par minut, da se rahlo ohladi, potem posujemo po vrhu s tofujem (če uporabljate svilen tofu, ga enostavno vmešajte v omako).
- Na omako v spiralnem vzorcu pričnemo zlagati zelenjavo dokler, da je celotna površina pokrita.
- V manjši posodici zmešamo 3 žlice olivnega olja, česen, baziliko, timijan, peteršilj sol in poper. Dobro premešamo in potem enakomerno razporedimo po zelenjavi.
- Vse skupaj pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo v pečici 45 minut, nato odstranimo folijo in pečemo še 15 minut odkrito.