Čas priprave | 10 minut |
Čas kuhanja | 20 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
- 3 ohrovtov list
- 1 žlica čebula v prahu
- 1 žlica olje
- 1/2 skodelica dolgozrnat riž
- 3/4 skodelica rdeča ali rjava leča
- sol
- 1 čž kumina v prahu
- 1 žlica česen v prahu
- 1 čž mleta kurkuma po želji
- 1 čž mleti ingver po želji
Sestavine
|
Navodila
- Oprano lečo in riž damo v še enkrat več vode, dodamo česen, kumino, po želji kurkumo in ingver ter kuhamo cca 20 minut. Tik pred koncem kuhanja dodamo sol in premešamo. Medtem ko se leča in riž kuhata, dobro operemo ohrovtove liste, jih razpolovimo in odstranimo debelejša rebra. Na ponvi s premazom proti prijemanju segrejemo olje, dodamo ohrovtove liste, ščep soli in čebulo ter med mešanjem pražimo, dokler niso listi rahlo hrustljavi. Na krožnik damo najprej ohrovt, nanj pa naložimo riž in lečo.
Avtor
Avtor: vegan.si