Sarme z rižem in orehi

Čas priprave 1 hour hr
Skupni čas 1 hour hr
Vrsta jedi Glavna jed, Priloga
Količina za 2 oseb
Sestavine
- 6 list kislo zelje + nekaj narezanega zelja
- 100 g riž za rižote
- 250 g oreh drobno sesekljan
- 1 čebula drobno sesekljana
- 2 žlica moka
- 1 čž dimljena sladka paprika v prahu
- oljčno olje
- sol in poper po okusu
Navodila
- Čebulo počasi popražimo na olju, da postekleni. Dodamo orehe in pražimo nekaj minut, da rahlo porjavijo. Dodamo opran riž, malo soli in popra. Premešamo. Dno pekača malo naoljimo in obložimo z narezanim zeljem. S pripravljenim nadevom napolnimo zeljne liste, zavije sarmice in jih damo v pekač. Zalijemo z vodo (dodamo je toliko, da prekrije sarme) in postavimo v pečico.
- Pokrito pečemo 45 minut pri 200ºC. 15 min pred koncem peke pripravimo podmet (iz olja, moke in sladke paprike) in ga, razredčenega z malo vode, dodamo sarmam. Odkrito pečemo še 15 min, malo pred koncem peke temperaturo nastavimo na opcijo žar, da se sarme lepo zapečejo.
Opombe
Avtor: Edita Čelofiga