Jed | Glavna jed, Priloga |
Čas priprave | 60 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
- 6 list kislo zelje + nekaj narezanega zelja
- 100 g riž za rižote
- 250 g oreh drobno sesekljan
- 1 čebula drobno sesekljana
- 2 žlica moka
- 1 čž dimljena sladka paprika v prahu
- oljčno olje
- sol in poper po okusu
Sestavine
|
Navodila
- Čebulo počasi popražimo na olju, da postekleni. Dodamo orehe in pražimo nekaj minut, da rahlo porjavijo. Dodamo opran riž, malo soli in popra. Premešamo. Dno pekača malo naoljimo in obložimo z narezanim zeljem. S pripravljenim nadevom napolnimo zeljne liste, zavije sarmice in jih damo v pekač. Zalijemo z vodo (dodamo je toliko, da prekrije sarme) in postavimo v pečico.
Avtor
Avtor: Edita Čelofiga