Natisni recept
Šmorn s suhimi brusnicami
Čas priprave 20 minut
Čas kuhanja 20 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Čas priprave 20 minut
Čas kuhanja 20 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Navodila
  1. Mokre sestavine in začimbe zmešamo skupaj (uporabimo polovico sladkorja, polovica uporabimo na koncu za karamelni priokus). Posebej zmešamo suhe sestavine, moko presejemo. Mokre in suhe sestavine združimo skupaj, premešamo in pustimo stati 20 minut.
  2. V ponev damo rastlinsko ali kokosovo olje in dodobra segrejemo. Vlijemo maso, da dobimo cca. 5 mm debelo "palačinko" (odvisno od velikosti ponve). Temperaturo malce znižamo in palačinko pečemo v pokriti ponvi, jo obrnemo in do konca popečemo v nepokriti ponvi. Ko je pečena tudi na sredini, jo z dvema kuhalnicama nadrobimo in koščke ter te še izdatno popražimo. Čisto na koncu dodamo preostanek sladkorja, da šmorn lepo karamelizira. Postrežemo posuto s sladkorjem in prelito z agavinim sirupom. Šmorn lahko pripravimo tudi v "slani" verziji in ga postrežemo skupaj z veliko skledo mešane solate. Obe verziji sta primerni tudi za malico, saj sta okusni tudi kasneje, ko se ohladita.
    V ponev damo rastlinsko ali kokosovo olje in dodobra segrejemo. Vlijemo maso, da dobimo cca. 5 mm debelo "palačinko" (odvisno od velikosti ponve). Temperaturo malce znižamo in palačinko pečemo v pokriti ponvi, jo obrnemo in do konca popečemo v nepokriti ponvi.

Ko je pečena tudi na sredini, jo z dvema kuhalnicama nadrobimo in koščke ter te še izdatno popražimo. Čisto na koncu dodamo preostanek sladkorja, da šmorn lepo karamelizira. Postrežemo posuto s sladkorjem in prelito z agavinim sirupom.
Šmorn lahko pripravimo tudi v "slani" verziji in ga postrežemo skupaj z veliko skledo mešane solate. Obe verziji sta primerni tudi za malico, saj sta okusni tudi kasneje, ko se ohladita.
Avtor

Recept objavljen z dovoljenjem avtorice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja