Natisni recept
Testenine z vegansko bolonjsko omako
Čas priprave 10 minut
Čas kuhanja 15 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Čas priprave 10 minut
Čas kuhanja 15 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Navodila
  1. Zavremo 1 liter vode in z njo prelijemo sojine koščke. Sojine koščke pustimo namočene 10 minut, nato jih odcedimo. Na oljčnem olju pražimo čebulo in česen, po 2 minutah praženja dodamo rdečo papriko in še malo popražimo. Dodamo zelenjavo in pražimo 2 minuti. Dodamo sojine koščke ter ob mešanju dodajamo sojino omako in začimbe. Na koncu dodamo še paradižnikovo mezgo in kuhamo 10-15 minut.
  2. Testenine skuhamo po navodilih in jih postrežemo z bolonjsko omako. Vse skupaj lahko posujemo z veganskim parmezanom.
  3. Bolonjsko omako lahko pripravimo v večji količini in preostanek shranimo v hladilniku (za 2-3 dni) ali pa zamrznemo in uporabimo takrat, ko nimamo časa kuhati. (Odmrznemo jo tako, da jo damo večer pred dnevom uporabe v hladilnik in se počasi odmrzne ali pa jo pogrejemo na štedilniku v posodi z malo vode in/ali olja). Omaka je odličen nadev za polnjeno zelenjavo, lazanje, musake, kanapeje in pica rolice.
    Bolonjsko omako lahko pripravimo v večji količini in preostanek shranimo v hladilniku (za 2-3 dni) ali pa zamrznemo in uporabimo takrat, ko nimamo časa kuhati. (Odmrznemo jo tako, da jo damo večer pred dnevom uporabe v hladilnik in se počasi odmrzne ali pa jo pogrejemo na štedilniku v posodi z malo vode in/ali olja). Omaka je odličen nadev za polnjeno zelenjavo, lazanje, musake, kanapeje in pica rolice.
Avtor

Anja Horvat

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja