Čas priprave | 50 minut |
Čas kuhanja | 20 minut |
Obroki |
osebi
|
Sestavine
Testo
- 300 g bela pšenična moka
- 250 g mlačna voda
- 4 žlice olje
- 1 čž kvas v prahu
- 1 čž sladkor
- 1 čž sol
Nadev
- 8 žlic paradižnikova mezga
- 100 g sveži šampioni
- 1 bučka
- 150 g nariban veganski sir za pizzo
- 100 g narezana veganska mozzarela
- kečap
- origano
Sestavine
Testo
Nadev
|
Navodila
- Najprej zmešamo suhe sestavine, nato dodamo še vodo in olje. Maso gnetemo, dokler se sestavine ne povežejo. Po potrebi med gnetenjem dodamo moko ali vodo. Testo pustimo vzhajati 45 minut, nato ga razvaljamo, položimo v namaščen pekač in obložimo z nadevom.
- Paradižnikovo mezgo razmažemo po razvaljanem testu. Šampinjone in bučke narežemo na kolobarje, jih rahlo posolimo ter položimo na testo. Kečap enakomerno nanesemo po pizzi, dodamo še nariban sir in mozzarello. Na koncu posujemo origano. Pizzo damo v ogreto pečico, pečemo na 220 stopinjah približno 20 minut.