Veganske polnjene paprike

Natisni recept
Veganske polnjene paprike
Čas priprave 80 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Nadev
Omaka
Čas priprave 80 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Nadev
Omaka
Navodila
  1. Omaka: Na oljčnem olju popražimo sesekljano čebulo in česen, dodamo paradižnik, ki smo ga pred tem "zmiksali" v mešalniku. Dodamo sladkor, sol, poper, rdečo papriko in ostale začimbe. Omako na hitro zavremo in jo odstavimo s štedilnika. Po potrebi omako razredčimo z nekaj vode.
  2. Nadev: Če pripravljamo nadev s sojinimi koščki, jih skupaj z ovsenimi kosmiči prelijemo z vročo vodo inpustimo stati, da se dodobra napojijo, nato jih odcedimo. Če pripravljamo nadev s kuhano lečo ali kupljenim pšeničnim drobljencem, namočimo le ovsene kosmiče. V ponvi prepražimo čebulo, dodamo odcejene sojine koščke, ovsene kosmiče, kuhan riž, kuhano piro, naribano korenje, peteršilj, drobnjak in česen. Solimo po okusu, malce popramo in pražimo toliko časa, da se korenje rahlo razpusti. Maso ohladimo. Zaradi pektina v korenju se nadev lepo poveže. Dobro očistimo in operemo paprike in prihranimo pokrove. Očiščene paprike napolnimo z maso in jih pokrijemo s pokrovčki. Da bodo paprike in pokrovčki ostali tam, kjer morajo, jih lahko pritrdimo z zobotrebci. Paprike položimo v pekač s pripravljeno paradižnikovo omako tako, da so z omako prekrite (izberemo posodo primerne velikosti). Pečemo jih eno uro pri 180°C. Prve pol ure pokrito potem pa pol ure odkrito. Polnjene paprike lahko pripravimo tudi s kuhanjem na štedilniku. Kot priloga se najbolj prileže pire krompir, ki ga pripravimo s sojinim jogurtom in kančkom margarine ali kokosove maščobe. Polnjenih paprik lahko pripravimo več in jih shranimo v zmrzovalniku. Če pripravimo preveč nadeva, lahko iz njega oblikujemo čufte, ki jih lahko prav tako zamrznemo.
    Nadev:
Če pripravljamo nadev s sojinimi koščki, jih skupaj z ovsenimi kosmiči prelijemo z vročo vodo inpustimo stati, da se dodobra napojijo, nato jih odcedimo. Če pripravljamo nadev s kuhano lečo ali kupljenim pšeničnim drobljencem, namočimo le ovsene kosmiče. V ponvi prepražimo čebulo, dodamo odcejene sojine koščke, ovsene kosmiče, kuhan riž, kuhano piro, naribano korenje, peteršilj, drobnjak in česen. Solimo po okusu, malce popramo in pražimo toliko časa, da se korenje rahlo razpusti. Maso ohladimo. Zaradi pektina v korenju se nadev lepo poveže.

Dobro očistimo in operemo paprike in prihranimo pokrove. Očiščene paprike napolnimo z maso in jih pokrijemo s pokrovčki. Da bodo paprike in pokrovčki ostali tam, kjer morajo, jih lahko pritrdimo z zobotrebci. Paprike položimo v pekač s pripravljeno paradižnikovo omako tako, da so z omako prekrite (izberemo posodo primerne velikosti). Pečemo jih eno uro pri 180°C. Prve pol ure pokrito potem pa pol ure odkrito. Polnjene paprike lahko pripravimo tudi s kuhanjem na štedilniku.

Kot priloga se najbolj prileže pire krompir, ki ga pripravimo s sojinim jogurtom in kančkom margarine ali kokosove maščobe.

Polnjenih paprik lahko pripravimo več in jih shranimo v zmrzovalniku. Če pripravimo preveč nadeva, lahko iz njega oblikujemo čufte, ki jih lahko prav tako zamrznemo.
Avtor

Recept objavljen z dovoljenjem avtorice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja