Natisni recept
Veganski mac'n'cheese
Čas priprave 30 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Čas priprave 30 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Navodila
  1. Indijske oreške prelijemo z vrelo vodo in jih pustimo namakati, medtem pripravimo ostale sestavine. Očistimo cvetačo, jo narežemo na manjše cvetove in operemo. Olupimo in na tanjše rezine narežemo korenček. Oboje kuhamo do mehkega, približno 15 minut. Medtem v slani in vreli vodi skuhamo testenine po navodilih na embalaži. Limono prerežemo na pol in jo ožamemo. Skuhamo tudi brokoli ali drugo zelenjavo, ki jo lahko na koncu damo čez testenine.
  2. Kuhano cvetačo in korenček odcedimo, pustimo kakšno minuto, da se malo ohladita, potem pa zvrnemo v blender ali drug mešalnik. Dodamo 2 dl vode (če izpustimo kvasne kosmiče, je bomo potrebovali manj, zato jo dodajamo postopoma), limonin sok, začimbe in odcejene ter pod tekočo vodo splaknjene indijske oreške. Dobro zmiksamo v gladko omako, ki naj ne bo pregosta, saj se bo kasneje še dodatno zgostila – gostota naj bo kot pri klasičnih omakah za testenine. Po želji dodamo še malo vode, lahko uporabimo tisto, v katerih so se kuhale testenine. Odcedimo testenine in jih prelijemo z omako. Dodamo brokoli.
  3. Omaka je dobra tudi ohlajena. Preostalo omako lahko shranimo v hladilniku in jo kasneje uporabimo kot prilogo, ki se poda k marsikateri jedi - pečenemu krompirčku, zelenjavi, tortilja čipsu, k raznim zavitkom, polpetom, dobra je celo na pici.
    Omaka je dobra tudi ohlajena. Preostalo omako lahko shranimo v hladilniku in jo kasneje uporabimo kot prilogo, ki se poda k marsikateri jedi - pečenemu krompirčku, zelenjavi, tortilja čipsu, k raznim zavitkom, polpetom, dobra je celo na pici.
Avtor

Objavljeno z dovoljenjem avtorice.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja