Natisni recept
Veganski njoki na drobtinah
Čas priprave 40 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Čas priprave 40 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Navodila
  1. Skuhamo krompir. Kuhan krompir še topel olupimo in popolnoma zmečkamo (lahko uporabimo tudi ostanek pire krompirja, če ga imamo). Lahko si pomagamo z napravo za pasiranje krompirja, če jo imamo, saj ne sme biti grudic. V topel krompir dodamo oljčno olje in narahlo premešamo. Ko se krompir ohladi, dodamo preostale sestavine in zgnetemo voljno testo. Naredimo večji svaljek in ga narežemo na manjše kose, z vilico njoke fiksiramo. Lahko jih zamrznemo, saj se po tem receptu res lepo vežejo in ne razpadejo med kuhanjem. Kuhamo jih, dokler ne priplavajo na površje. Lahko jih tudi ocvremo.
  2. Ko kuhane njoke odcedimo, na rastlinskem olju prepražimo nekaj žlic drobtin. Njoke povaljamo v prepraženih drobtinah in postrežemo z veliko skledo solate. Lahko jih pripravimo tudi v paradižnikovi ali veganski smetanovi omaki.
  3. Če uporabljamo preostali pire krompir, mu dodamo 1 žlico koruznega škroba, nato pa postopoma dodajamo po 1 žlico čičerikine moke in 3 žlice mešanice koruzne in ostre pšenične moke, dokler ne dobimo željenega testa (razmerje 1:3).
    Če uporabljamo preostali pire krompir, mu dodamo 1 žlico koruznega škroba, nato pa postopoma dodajamo po 1 žlico čičerikine moke in 3 žlice mešanice koruzne in ostre pšenične moke, dokler ne dobimo željenega testa (razmerje 1:3).
Avtor

Recept objavljen z dovoljenjem avtorice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja