Natisni recept
Veganski Pad Thai
Čas priprave 10 minut
Čas kuhanja 20 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Čas priprave 10 minut
Čas kuhanja 20 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Navodila
  1. Operemo zelenjavo in jo narežemo/nasekljamo na poljubno velikost. Nasekljamo česen in na tenko narežemo korenje, zelje in mlado čebulo, gobe pa lahko natrgamo ali narežemo na večje kose. V ločeni posodi zmešamo sladkor, miso pasto, 3 žlice sojine omake in arašidovo maslo. Dodamo 1 dl vroče vode, da vse skupaj lažje zmešamo, nato pa še sok dveh limet.
  2. Vmes preberemo navodila za pripravo rezancev - ponavadi je dovolj, da jih pustimo nekaj minut v vroči vodi. Sledimo navodilom in pazimo, da jih ne prekuhamo - najbolje je, da ostanejo še rahlo surovi.
  3. Polovico sezamovega olja segrejemo v voku in dodamo nasekljan česen, čilijevo pasto in na kocke narezan tofu. Pražimo na močnem ognju, dokler tofu ni hrustljav. Pri tem pazimo, da česna ne zažgemo. Nato tofu odstavimo, v isti vok pa dodamo preostanek olja, ingver in nasekljano zelenjavo, ki jo v največ treh minutah prepražimo na zelo močnem ognju. Nato dodamo tofu in skoraj kuhane rezance. Vse skupaj pražimo še približno pol minute, nato pa zalijemo s prej pripravljeno omako iz arašidovega masla, soka limet in sojine omake ter sladkorja. Ko nekaj tekočine izhlapi in se omaka začne prijemat rezancev, jih odstavimo.
  4. Pred serviranjem izdatno posipamo z mletimi praženimi arašidi in nasekljano mlado čebulo. Pokapamo s sokom limete.
    Pred serviranjem izdatno posipamo z mletimi praženimi arašidi in nasekljano mlado čebulo. Pokapamo s sokom limete.
Avtor

Objavljeno z dovoljenjem avtorice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja