Jed | Glavna jed, Predjed |
Čas priprave | 40 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
- 2 skodelica japonski riž lahko arborio riž
- 3 skodelica voda
- 3 žlica rižev kis
- sol po okusu
- 1 paket nori alge
- poljubna zelenjava (kumare, korenje, avokado, rdeča paprika, rdeče zelje, mariniran tofu)
- sojina omaka ali srirača, za pomakanje
- podlaga za zvijanje sušija ni obvezno
Sestavine
|
Navodila
- Riž skuhamo v osoljeni vodi (okoli 20 minut), dokler ne vpije vse vode in postane lepljiv. Na koncu vmešamo rižev kis. Pripravimo si skodelico z vodo. Na podlogo za zvijanje položimo nori algo s hrapavo ploskvijo navzgor in riž nanesemo nanjo po celotni površini v debelini 0.5-1 cm, le zgornji rob pustimo prazen (okoli 2 cm).
- Po spodnji sredini naložimo poljubno zelenjavo, narezano na dolge in tanke paličice. Postavljena naj bo vzporedno s spodnjim robom. Zvitek zavijemo od spodaj navzgor. Prazni zgornji rob navlažimo z malo vode, da se prime na zvitek in ga "zalepi". Suši rolico malo pustimo stati in jo nato narežemo na kolobarje (širina 2-3 cm). Pripravimo poljubno omakico za pomakanje sušija.
Avtor
Avtor: Maja Hrovat