Čas priprave | 10 minut |
Čas kuhanja | 40 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
- 6 žlica solatno olje mešanica z bučnim oljem
- 2 čebula
- 200 g rjava leča
- 300 g korenje
- 200 g grah iz konzerve
- 100 g sojini koščki
- 250 ml paradižnikova omaka
- 1 čž provansalska zelišča
- 1 čž rdeča paprika v prahu
- 1/2 čž česen v prahu
- zdrobljena koriandrova zrna nekaj ščepov
- 1/4 čž sol oziroma po okusu
- črni poper nekaj ščepov
- kajenski poper nekaj ščepov
- voda
Sestavine
|
Navodila
- Zavremo liter vode in zalijemo sojine koščke. Po 5-minutnem namakanju jih odcedimo. Na olju prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo na polkroge narezano korenje, grah, lečo in sojine koščke. Vse skupaj malo prepražimo in dodamo toliko vode, da se vse skupaj v njej lahko kuha. Vmešamo vse začimbe in kuhamo kakih 20-30 minut, nato postrežemo.
Avtor
Avtor: Maja