Čas priprave | 5 minut |
Čas kuhanja | 15 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
- 2 žlica repično olje za peko
- 1 1/2 skodelica čičerikina moka
- 1 1/2 skodelica voda
- 4 žlica žlahtni prehranski kvas
- 2 žlica mleta lanena semena
- 1 čž pecilni prašek
- 1/2 skodelica sušeni paradižnik v olju
- 1 šopek drobnjak manjši
- 1/2 čž kurkuma
- 1/3 čž sol
- 1/4 čž vulkanska sol
- 1 ščep kumina
- 1 ščep črni poper
- pečena zelenjava po izbiri (npr. jajčevci, bučke in paprika)
Sestavine
|
Navodila
- Sušene paradižnike narežemo na drobne koščke in nasekljamo drobnjak. Vse ostale sestavine zmešamo v gladko maso, ki ji na koncu dodamo še pripravljene paradižnike in drobnjak. Če je masa pregosta (podobna mora biti masi za palačinke), dodamo še malo vode.
- Ponev dobro segrejemo, vanjo vlijemo ¼ mase in jo enakomerno razporedimo po površini ponve. Pokrijemo s pokrovko in pečemo, dokler zgornja stran ne izgubi mokrega izgleda, spodnja pa zlato porjavi. Omleto obrnemo in zapečemo še na drugi strani. Postopek ponovimo z drugimi tremi omletami. Med peko omlet pripravimo nadev - npr. popečemo mešano zelenjavo z malo začimb (sol, origano, timijan). Nadev razporedimo po polovici posamezne omlete in jo prepognemo.
Omleta je božanska. Delala sem sicer s tapiokino moko, ker čičerikine nisem imela doma. Res zelo zelo okusno. Hvala za čudovite recepte.
Hvala za pohvalo, veseli nas, da so vam recepti všeč in upamo, da vam bodo še velikokrat v navdih v kuhinji! Pa dober tek! 🙂