Čas priprave | 5 minut |
Čas kuhanja | 15 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
- 2 žlica repično olje za peko
- 1 1/2 skodelica čičerikina moka
- 1 1/2 skodelica voda
- 4 žlica žlahtni prehranski kvas
- 2 žlica mleta lanena semena
- 1 čž pecilni prašek
- 1/2 skodelica sušeni paradižnik v olju
- 1 šopek drobnjak manjši
- 1/2 čž kurkuma
- 1/3 čž sol
- 1/4 čž vulkanska sol
- 1 ščep kumina
- 1 ščep črni poper
- pečena zelenjava po izbiri (npr. jajčevci, bučke in paprika)
Sestavine
|
Navodila
- Sušene paradižnike narežemo na drobne koščke in nasekljamo drobnjak. Vse ostale sestavine zmešamo v gladko maso, ki ji na koncu dodamo še pripravljene paradižnike in drobnjak. Če je masa pregosta (podobna mora biti masi za palačinke), dodamo še malo vode.
- Ponev dobro segrejemo, vanjo vlijemo ¼ mase in jo enakomerno razporedimo po površini ponve. Pokrijemo s pokrovko in pečemo, dokler zgornja stran ne izgubi mokrega izgleda, spodnja pa zlato porjavi. Omleto obrnemo in zapečemo še na drugi strani. Postopek ponovimo z drugimi tremi omletami. Med peko omlet pripravimo nadev - npr. popečemo mešano zelenjavo z malo začimb (sol, origano, timijan). Nadev razporedimo po polovici posamezne omlete in jo prepognemo.
Avtor
Maja Horvat