Čičerikina omleta

Čas priprave 5 min min
Čas kuhanja 15 min min
Skupni čas 20 min min
Vrsta jedi Glavna jed, Predjed, Priloga, Večerja, Zajtrk
Količina za 4 oseb
Sestavine
- 2 žlica repično olje za peko
- 200 g čičerikina moka
- 350-400 ml voda
- 4 žlica žlahtni prehranski kvas (20 g)
- 2 žlica mleta lanena semena (20 g)
- 1 žlička pecilni prašek (4 g)
- 80 g sušeni paradižnik v olju
- 2 žlica suhi ali sveži drobnjak
- ½ žlička kurkuma
- ¼ žlička sol
- ½ žlička vulkanska sol
- 1 ščep mleta kumina
- 1 ščep mleti črni poper
- pečena zelenjava po izbiri (npr. jajčevci, bučke in paprika)
- Mikrozelenje Šebenik (brokoli, rdeče zelje, vrtna kreša ali vijolična redkvica)
Navodila
- Sušene paradižnike narežemo na drobne koščke in nasekljamo drobnjak. Lanena semena zmeljemo v kavnem mlinčku. Vse ostale sestavine in mleta lanena semena zmešamo v gladko maso, ki ji na koncu dodamo še narezane paradižnike in drobnjak. Če je masa pregosta (podobna mora biti masi za carski praženec), dodamo še malo vode.
- Ponev dobro segrejemo, vanjo vlijemo ¼ mase in jo enakomerno razporedimo po površini ponve. Pokrijemo s pokrovko in pečemo, dokler zgornja stran ne izgubi mokrega izgleda, spodnja pa zlato porjavi. Omleto obrnemo in zapečemo še na drugi strani. Postopek ponovimo z drugimi tremi omletami.
- Med peko omlet pripravimo nadev - npr. popečemo mešano zelenjavo z malo začimb (sol, origano, timijan). Nadev razporedimo po polovici posamezne omlete in jo prepognemo. Namesto večjih polnjenih omlet lahko spečemo mini omletke, ki so odlične s čičerikinim namazom in svežo zelenjavo.
Opombe
Maja Hrovat
Mikrozelenje za popestritev in obogatitev jedi so priskrbeli Mikrozelenje Šebenik. Na njihovi spletni strani boste našli vse za kaljenje, mikrozelenje in suho jedilno cvetje. Kalčki in mikrozelenje so izjemno hranljivi in okusni, prav tako pa dodajo svežino našim pripravljenim jedem.

