Enolončnica s stročjim fižolom in lečo

Čas priprave 10 min min
Čas kuhanja 35 min min
Skupni čas 45 min min
Vrsta jedi Glavna jed
Količina za 2 oseb
Sestavine
- 1 čebula
- 300 g stročji fižol
- 1/2 skodelica leča rjava, zelena ali rdeča
- 50 g suhi sojini koščki
- 1/2 skodelica paradižnikova mezga
- voda
- začimbe po želji sol, poper, česen v prahu, lovorjev list, bazilika, koper, dimljena paprika, rdeča paprika idr.
Navodila
- Narežite čebulo in jo do zlato rumene barve prepražite na nekaj kapljicah olja. Medtem očistite stročji fižol in ga narežite na manjše kose. Fižol, predhodno namočeno lečo in sojine koščke dodajte v posodo k čebuli in zalijte z vodo. Zraven dajte kuhat še lovorjev list.
- Po približno desetih minutah kuhe dodajte paradižnikovo mezgo in začimbe po želji. Kuhajte, dokler niso vse sestavine mehke.
- Postrezite s kruhom.
- *V kolikor želite enolončnico narediti bolj krepko, lahko med kuho vanjo vmešate še ajdovo kašo, krompir ali testenine ipd.
Opombe
Avtor: Patricija