Jed | Glavna jed |
Čas priprave | 10 minut |
Čas kuhanja | 35 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
- 1 čebula
- 300 g stročji fižol
- 1/2 skodelica leča rjava, zelena ali rdeča
- 50 g suhi sojini koščki
- 1/2 skodelica paradižnikova mezga
- voda
- začimbe po želji sol, poper, česen v prahu, lovorjev list, bazilika, koper, dimljena paprika, rdeča paprika idr.
Sestavine
|
Navodila
- Narežite čebulo in jo do zlato rumene barve prepražite na nekaj kapljicah olja. Medtem očistite stročji fižol in ga narežite na manjše kose. Fižol, predhodno namočeno lečo in sojine koščke dodajte v posodo k čebuli in zalijte z vodo. Zraven dajte kuhat še lovorjev list.
- Po približno desetih minutah kuhe dodajte paradižnikovo mezgo in začimbe po želji. Kuhajte, dokler niso vse sestavine mehke.
- Postrezite s kruhom.
Avtor
Avtor: Patricija