Natisni recept
Marinirani zrezki v gobovi omaki
Čas priprave 10 minut
Čas kuhanja 50 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Marinirani zrezki
Gobova omaka
Čas priprave 10 minut
Čas kuhanja 50 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Marinirani zrezki
Gobova omaka
Navodila
Priprava zrezkov
  1. Predpriprava seitanovih zrezkov: Glutenski moki dodamo začimbe (rdečo papriko, kurkumo, sol, po želji tudi druge začimbe) in jo močno pregnetemo v vodi. Dobljeno maso razdelimo na manjše hlebčke, ki jih kuhamo 40 minut v slani vodi. Ko se ohladijo jih razrežemo na posamezne rezine. Predpriprava sojinih zrezkov (enako velja tudi za sojine koščke): Dehidrirane sojine zrezke za 5-10 minut namočimo v vreli vodi, nato odcedimo. Vse naštete sestavine zmešamo in tako pripravimo marinado. Veganske zrezke čez noč namočimo v marinado. Pred uporabo jih rahlo odcedimo.
Priprava gobove omake
  1. Za pripravo smetane kuhan riž ali ovsene kosmiče z 1-2 skodelicama vode (dodajamo postopoma) zmiksamo v blenderju. Vodo dodajamo dokler ne dobimo želene kremaste konsistence. Na olju prepražimo sesekljano čebulo in česen (česen dodamo z zamikom). Dodamo šampinjone in pražimo 4 minute. Dodamo sesekljan peteršilj, smetano in začimbe. Dobro premešamo in kuhamo še kako minuto.
    Za pripravo smetane kuhan riž ali ovsene kosmiče z 1-2 skodelicama vode (dodajamo postopoma) zmiksamo v blenderju. Vodo dodajamo dokler ne dobimo želene kremaste konsistence. Na olju prepražimo sesekljano čebulo in česen (česen dodamo z zamikom). Dodamo šampinjone in pražimo 4 minute. Dodamo sesekljan peteršilj, smetano in začimbe. Dobro premešamo in kuhamo še kako minuto.
Avtor

Avtor: vegan.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja