Čas priprave | 15 minut |
Obroki |
skodelica
|
Sestavine
- 1 čebula
- 1 strok česen
- 80 g bučna semena
- 80 g lešniki
- 1 žlica oljčno olje
- 1 žlica gorčica
- 2 žlica sojina omaka
- 1/4 čž sladka paprika v prahu
- 1/2 čž majaron
- 1/4 čž sol
- 1 ščep poper
Sestavine
|
Navodila
- Čebulo in česen nasekljamo in prepražimo na oljčnem olju ter pustimo ohladiti. Na ponvi brez maščobe ali v pečici suho prepražimo lešnike in bučna semena (oboja rahlo porjavijo in zadišijo), prav tako pustimo ohladiti. Vse sestavine stresemo v multipraktik in zmešamo v rahlo zrnato ali gladko maso. Postrežemo namazano na kruhu z dodatkom sveže zelenjave.
Avtor
Avtor: povzeto po receptu iz knjižice Veganska kuhinja