Jed | Glavna jed, Priloga, Sladica |
Čas priprave | 15 minut |
Čas kuhanja | 45 minut |
Passive Time | 1 ura |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
- 200 g brezglutenske testenine ali drugih
- 4 jabolko
- 100 g indijski oreščki
- 1,5 čž sol
- 1 limona manjša
- 1 žlica jedilni kvas
- 1 čž mleti cimet
- 2 žlica sladilo po želji
- 1 pest rozine ali brusnice
Sestavine
|
Navodila
- Indijske oreške namočimo v vodi za vsaj 1 uro.
- Zavremo vodo z 1 žličko soli, vanjo damo kuhati testenine – kuhamo jih po navodilih na embalaži. Vklopimo pečico na 200 stopinj Celzija.
- Olupimo in naribamo jabolka.
- Oreške odcedimo, jih damo v blender, dodamo 1 dl vode, sok limone, pol žličke soli, jedilni kvas in vse zmiksamo v gladko kremo.
- Kuhane testenine odcedimo. Polovico jih damo v manjši pekač, čez damo nekaj žličk kisle kreme iz oreškov, potrosimo pol žličke cimeta in dodamo polovico jabolk ter jih lepo razporedimo. Po želji dodamo sladilo, rozine in/ali brusnice.
- Naložimo še ostale testenine, kislo kremo in cimet. Po vrhu potrosimo preostala jabolka.
- Pečemo 30 do 45 minut – naj jabolka lepo porjavijo. Poleg se odlično poda sadni kompot.