Jed | Glavna jed |
Čas priprave | 10 minut |
Čas kuhanja | 20 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
- 2 skodelica vode
- 1 skodelica polenta
- 2 žlica oljčno olja lahko več
- 1/2 čž sol
- 200 ml paradižnikova mezga
- zelenjava po izbiri npr. bučka, rdeča paprika, koruza, olive
- 100 g sveži šampinjoni lahko tudi iz slanice
- 100 g veganski sir za pico lahko izpustimo
- 1 žlica origano
- 1 žlica prehranski kvas
- 2 strok česen
Sestavine
|
Navodila
- V vodo dodamo sol in 1 žlico oljčnega olja. Ko prične vreti, gladko vmešamo polento. Kuhamo po navodilih na embalaži (običajno 2-4 minute) in nato odstavimo. Pekač premažemo z 1 žlico oljčnega olja in nanj vlijemo še vročo polento, ki jo enakomerno razporedimo po pekaču in nato pustimo, da se ohladi.
- Polentino podlago premažemo s paradižnikovo mezgo, po kateri posujemo prehranski kvas. Zelenjavo narežemo na tanke rezine ali majhne koščke in jo razporedimo po pici. Potresemo jo z naribanim veganskim sirom in origanom. Česen skupaj z 2 žlicama oljčnega olja zmeljemo v sesekljalniku za čebulo (ali pa sesekljamo na roke in dodamo oljčno olje). Po želji dodamo v sesekljalnik tudi nori algo. Mešanico pokapamo po pici.
Avtor
Avtor: Maja Hrovat