Jed | Glavna jed |
Čas priprave | 15 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
- 600 g bučke
- 25 g suhi paradižnik
- 1/4 paprika
- 1/2 čž česen v prahu lahko malo svežega česna
- 1/2 čž čebula v prahu lahko malo sveže čebule
- 1/2 čž origano
- 1/2 čž bazilika
- 3 žlica sončnična semena
- 3 žlica sezam mlet, neoluščen
- 2 žlica kvasni posip
- 1 žlica olivno olje hladno stiskano
- sol
- bazilika sveža, z okrasitev
Sestavine
|
Navodila
- V posodo naribajte bučke, dodajte pol žličke soli, premešajte in postavite za nekaj ur v hladilnik.
- Suhe paradižnike za nekaj ur namočite v manjšo količino vode, da se omehčajo.
- Bučke nekoliko ožemite (stisnite, da odteče tekočina). Preložite jih na krožnik in jim dodajte olivno olje, sončnična semena ter sezam. Premešajte.
- Napojene suhe paradižnike odcedite (vode ne zavrzite) in jih skupaj s papriko, česnom in čebulo zmiksajte s paličnim mešalnikom. Da dosežete primerno gostoto omake, dodajte potrebno količino paradižnikove vode. Začinite z origanom, baziliko in soljo.
Avtor
Špela