Čas priprave | 10 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
- 40 g gustin oziroma škrob
- 450 ml rastlinsko mleko
- 4 žlica sladkor za temnejšo bravo izberite temni sladkor
- čž začimbe mešanica za speculaas: cimet, muškatni orešček, klinčki, ingver, kardamom, beli poper
- veganksi piškoti zdrobljen
- mandlji za okras
Sestavine
|
Navodila
- Med stalnim mešanjem zavremo mleko.
- V drugi posodici stehtamo škrob, zmešamo z začimbami in sladkorjem, dodamo nekaj žlic mleka in zmešamo v gosto maso. Vlijemo v vrelo mleko in mešamo. Če bomo z metlico mešali hitro, bomo dobili bolj rahlo strukturo, ker bodo zraven mehurčki. Če pa mešamo počasi z lopatko, bo puding gladek.
- Nalijemo v navlaženi skodelici in damo na hladno.