Špinačni falafel

Čas priprave 30 min min
Čas kuhanja 30 min min
Skupni čas 1 hour hr
Vrsta jedi Glavna jed, Predjed, Priloga, Večerja
Količina za 2 osebi
Sestavine
- 120 g –špinača
- 450 g –čičerika
- 1 1/2 × žlica –tahini
- 2 × strok –česen
- 1 1/2 × žlica –limonin sok
- 1/4 × žlička –kumina
- jodirana sol (po okusu)
- poper (po okusu)
- 3 × žlica –ovsena moka (zmleti ovseni kosmiči)
- priloga (pita kruh, humus, sveža zelenjava)
Navodila
- Špinačo, čičeriko, česen, tahini, limonin sok, kumino, sol in poper damo v multipraktik in mešamo, dokler ne dobimo pasti podobno maso. Maso premestimo v večjo posodo in primešamo žlico po žlico ovsene moke. Poskusimo maso in po potrebi dodamo manjkajoče (sol, čebula v prahu). Maso postavimo v hladilnik za vsaj 30 minut.
- Pečico prižgemo na 190 °C. Maso vzamemo iz hladilnika in na pekač namestimo peki papir. Z eno do dve žlici mase oblikujemo falafle v obliko kroglic, jih postavimo na pekač in z dlanjo sploščimo. V pečici jih pečemo okoli 30–45 minut. Vmes jih 1x obrnemo. Ko so pečeni, jih postrežemo še tople s pita kruhom ali hummusom. V hladilniku so obstojni nekaj dni, v skrinji pa kak mesec ali dva.

