Natisni recept
Špinačni falafel
Čas priprave 30 minut
Čas kuhanja 30 minut
Obroki
osebi
Sestavine
Čas priprave 30 minut
Čas kuhanja 30 minut
Obroki
osebi
Sestavine
Navodila
  1. Špinačo, čičeriko, česen, tahini, limonin sok, kumino, sol in poper damo v multipraktik in mešamo, dokler ne dobimo pasti podobno maso. Maso premestimo v večjo posodo in primešamo žlico po žlico ovsene moke. Poskusimo maso in po potrebi dodamo manjkajoče (sol, čebula v prahu). Maso postavimo v hladilnik za vsaj 30 minut.
  2. Pečico prižgemo na 190°C. Maso vzememo iz hladilnika in na pekač namestimo peki papir. Z eno do dve žlici masi oblikujemo falafle v obliko kroglic, jih postavimo na pekač in z dlanjo sploščimo. V pečici jih pečemo okoli 30–45 minut. Vmes jih 1x obrnemo. Ko so pečeni, jih postrežemo še tople s pita kruhom ali hummusom. V hladilniku so obstojni nekaj dni, v skrinji pa kak mesec ali dva.
    Pečico prižgemo na 190°C. Maso vzememo iz hladilnika in na pekač namestimo peki papir. Z eno do dve žlici masi oblikujemo falafle v obliko kroglic, jih postavimo na pekač in z dlanjo sploščimo. V pečici jih pečemo okoli 30–45 minut. Vmes jih 1x obrnemo. Ko so pečeni, jih postrežemo še tople s pita kruhom ali hummusom. V hladilniku so obstojni nekaj dni, v skrinji pa kak mesec ali dva.
Avtor

Objavljeno z dovoljenjem avtorja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja