Čas priprave | 30 minut |
Čas kuhanja | 30 minut |
Obroki |
osebi
|
Sestavine
- 120 g špinača
- 450 g čičerika velika pločevinka ali kozarec
- 1 1/2 žlica tahini
- 2 strok česen
- 1 1/2 žlica limonin sok
- 1/4 čž kumina
- sol po okusu
- poper po okusu
- 3 žlica ovsena moka zmleti ovseni kosmiči
- priloga pita kruh, humus, sveža zelenjava
Sestavine
|
Navodila
- Špinačo, čičeriko, česen, tahini, limonin sok, kumino, sol in poper damo v multipraktik in mešamo, dokler ne dobimo pasti podobno maso. Maso premestimo v večjo posodo in primešamo žlico po žlico ovsene moke. Poskusimo maso in po potrebi dodamo manjkajoče (sol, čebula v prahu). Maso postavimo v hladilnik za vsaj 30 minut.
- Pečico prižgemo na 190°C. Maso vzememo iz hladilnika in na pekač namestimo peki papir. Z eno do dve žlici masi oblikujemo falafle v obliko kroglic, jih postavimo na pekač in z dlanjo sploščimo. V pečici jih pečemo okoli 30–45 minut. Vmes jih 1x obrnemo. Ko so pečeni, jih postrežemo še tople s pita kruhom ali hummusom. V hladilniku so obstojni nekaj dni, v skrinji pa kak mesec ali dva.