Čas priprave | 45 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
- 10 rižev list
- 200 g tofu
- 1 korenje
- 1 kumara
- 1 sveža rdeča paprika
- 1 mlada čebula ali polovico pora
- 1 skodelica mlada špinača
- 1/2 skodelica sezam
- zelenjava lahko uporabite poljubno zelenjavo, v rolice paše tudi belo in rdeče zelje, bučka, avokado, rdeča pesa, mango, ingver, kalčki, mikrozelenje, sveža bazilika, koriander ali meta
Marinada za tofu
- 2 žlica arašidovo olje
- 4 žlica sojina omaka
- 2 žlica čili omaka npr. Sriracha
- 3 ščep česen v prahu oz. po okusu
Arašidova omaka za pomakanje
- 3 žlica arašidovo maslo
- 2 žlica sojina omaka
- 2 žlica čili omaka npr. Sriracha
- 1 žlica sezamovo olje
- 1 žlica rjavi sladkor ali javorjev sirup
- 1 žlica sezam
- limetin ali limonin sok nekaj kapljic
- 1 ščep česen v prahu
- voda po potrebi
Sestavine
Marinada za tofu
Arašidova omaka za pomakanje
|
Navodila
- Tofu narežemo na tanke rezine, ki jih drugo zraven druge položimo na pladenj in prelijemo z marinado. Pečemo ga 10 minut na eni strani in 10 minut na drugi strani pri 200°C v pečici. Ko se ohladi, ga narežemo v obliki dolgih in tankih paličic. Svežo zelenjavo narežemo na dolge in tanke trakove (“julienne” zelenjava) ali pa si pri tem pomagamo s spiralizatorjem.
- Pripravimo si skledo z vročo vodo, v katero za okoli 10 sekund pomočimo vsak rižev list pred zvijanjem posamezne rolice (čas namakanja po potrebi prilagodimo navodilom proizvajalca). Na spodnji srednji konec riževega lista nadevamo okoli 3 cm zelenjave in tofuja ter vse skupaj posujemo s sezamom. Rolico zavijemo do polovice (tako da riževo testo “objame” zelenjavo), zapognemo oba robova in nato dokončno zavijemo. Enak postopek ponovimo pri vseh rolicah. Rolice polagamo na gladko površino.
Avtor