Natisni recept
Sveže rolice z arašidovo omako
Čas priprave 45 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Marinada za tofu
Arašidova omaka za pomakanje
Čas priprave 45 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Marinada za tofu
Arašidova omaka za pomakanje
Navodila
  1. Tofu narežemo na tanke rezine, ki jih drugo zraven druge položimo na pladenj in prelijemo z marinado. Pečemo ga 10 minut na eni strani in 10 minut na drugi strani pri 200°C v pečici. Ko se ohladi, ga narežemo v obliki dolgih in tankih paličic. Svežo zelenjavo narežemo na dolge in tanke trakove (“julienne” zelenjava) ali pa si pri tem pomagamo s spiralizatorjem.
  2. Pripravimo si skledo z vročo vodo, v katero za okoli 10 sekund pomočimo vsak rižev list pred zvijanjem posamezne rolice (čas namakanja po potrebi prilagodimo navodilom proizvajalca). Na spodnji srednji konec riževega lista nadevamo okoli 3 cm zelenjave in tofuja ter vse skupaj posujemo s sezamom. Rolico zavijemo do polovice (tako da riževo testo “objame” zelenjavo), zapognemo oba robova in nato dokončno zavijemo. Enak postopek ponovimo pri vseh rolicah. Rolice polagamo na gladko površino.
  3. Vse sestavine za arašidovo omako zmešamo v multipraktiku in omako postrežemo zraven rolic.
    Vse sestavine za arašidovo omako zmešamo v multipraktiku in omako postrežemo zraven rolic.
Avtor

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja