Čas priprave | 45 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
- 10 rižev list
- 200 g tofu
- 1 korenje
- 1 kumara
- 1 sveža rdeča paprika
- 1 mlada čebula ali polovico pora
- 1 skodelica mlada špinača
- 1/2 skodelica sezam
- zelenjava lahko uporabite poljubno zelenjavo, v rolice paše tudi belo in rdeče zelje, bučka, avokado, rdeča pesa, mango, ingver, kalčki, mikrozelenje, sveža bazilika, koriander ali meta
Marinada za tofu
- 2 žlica arašidovo olje
- 4 žlica sojina omaka
- 2 žlica čili omaka npr. Sriracha
- 3 ščep česen v prahu oz. po okusu
Arašidova omaka za pomakanje
- 3 žlica arašidovo maslo
- 2 žlica sojina omaka
- 2 žlica čili omaka npr. Sriracha
- 1 žlica sezamovo olje
- 1 žlica rjavi sladkor ali javorjev sirup
- 1 žlica sezam
- limetin ali limonin sok nekaj kapljic
- 1 ščep česen v prahu
- voda po potrebi
Sestavine
Marinada za tofu
Arašidova omaka za pomakanje
|
Navodila
- Tofu narežemo na tanke rezine, ki jih drugo zraven druge položimo na pladenj in prelijemo z marinado. Pečemo ga 10 minut na eni strani in 10 minut na drugi strani pri 200°C v pečici. Ko se ohladi, ga narežemo v obliki dolgih in tankih paličic. Svežo zelenjavo narežemo na dolge in tanke trakove (“julienne” zelenjava) ali pa si pri tem pomagamo s spiralizatorjem.
- Pripravimo si skledo z vročo vodo, v katero za okoli 10 sekund pomočimo vsak rižev list pred zvijanjem posamezne rolice (čas namakanja po potrebi prilagodimo navodilom proizvajalca). Na spodnji srednji konec riževega lista nadevamo okoli 3 cm zelenjave in tofuja ter vse skupaj posujemo s sezamom. Rolico zavijemo do polovice (tako da riževo testo “objame” zelenjavo), zapognemo oba robova in nato dokončno zavijemo. Enak postopek ponovimo pri vseh rolicah. Rolice polagamo na gladko površino.
Dodatno
Delenje recepta