Čas priprave | 30 minut |
Obroki |
|
Sestavine
Puding
- 100 g tapiokine granule
- 500 ml voda
- 100 ml kokosovo mleko ali riževo
- 2 žlica agavin sirup lahko tudi več, namesto sirupa lahko uporabimo sladkor
- ščep burbonska vanilija ali nekaj kapljic vanilijevega ekstrakta
Nadev
- 250 g jagod
- 2 žlica chia semena ali pol toliko koruznega škroba
- 2 žlica agavinega sirupa lahko tudi več, namesto sirupa lahko uporabimo sladkor
Sestavine
Puding
Nadev
|
Navodila
- Vodo zavremo in vanjo vmešamo tapioko. Kuhamo okoli 15-20 minut in med kuhanjem stalno mešamo, da se kroglice ne primejo na dno posode. Ko bele tapiokine kroglice postanejo skoraj v celoti prozorne, dodamo še ostale sestavine za puding in kuhamo dokler niso kroglice v celoti prozorne. V skledi s paličnim mešalnikom zmešamo sveže jagode in agavin sirup, nato z žlico vmešamo še chia semena. Ko je puding kuhan, ga nadevamo v kozarce s pomočjo zajemalke ali servirne vrečke, pustimo nekaj minut in nato prelijemo še z jagodnim prelivom. Kozarce postavimo v hladilnik za 3 ure. V tem času se bo puding strdil. Lahko dekoriramo s koščki svežih jagod.
Avtor
Avtorica: Maja Hrovat