Natisni recept
Tapiokin puding
Čas priprave 30 minut
Obroki
Sestavine
Puding
Nadev
Čas priprave 30 minut
Obroki
Sestavine
Puding
Nadev
Navodila
  1. Vodo zavremo in vanjo vmešamo tapioko. Kuhamo okoli 15-20 minut in med kuhanjem stalno mešamo, da se kroglice ne primejo na dno posode. Ko bele tapiokine kroglice postanejo skoraj v celoti prozorne, dodamo še ostale sestavine za puding in kuhamo dokler niso kroglice v celoti prozorne. V skledi s paličnim mešalnikom zmešamo sveže jagode in agavin sirup, nato z žlico vmešamo še chia semena. Ko je puding kuhan, ga nadevamo v kozarce s pomočjo zajemalke ali servirne vrečke, pustimo nekaj minut in nato prelijemo še z jagodnim prelivom. Kozarce postavimo v hladilnik za 3 ure. V tem času se bo puding strdil. Lahko dekoriramo s koščki svežih jagod.
  2. Jagodni preliv lahko pripravimo tudi z zamrznjenimi jagodami in koruznim škrobom. V posodi s čisto malo vode (da prekrije dno) stalimo jagode, nato jih s paličnim mešalnikom zmešamo skupaj s koruznim škrobom in agavinim sirupom (ali sladkorjem) ter ob mešanju kuhamo 8-10 minut.
    Jagodni preliv lahko pripravimo tudi z zamrznjenimi jagodami in koruznim škrobom. V posodi s čisto malo vode (da prekrije dno) stalimo jagode, nato jih s paličnim mešalnikom zmešamo skupaj s koruznim škrobom in agavinim sirupom (ali sladkorjem) ter ob mešanju kuhamo 8-10 minut.
Avtor

Avtorica: Maja Hrovat

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja