Tofu z datlji po indijsko

Čas priprave 10 min min
Čas kuhanja 30 min min
Skupni čas 40 min min
Vrsta jedi Glavna jed
Količina za 2 oseb
Sestavine
- 1 čebula srednje velika
- 1 skodelica stročji fižol zmrznjen
- 200 g tofu
- 8 kos datlji
- 5 strok česen
- ingver podobna količina kot česen oz. po okusu
Začimbe:
- 1/2 čž koriander mleto seme
- 1/2 čž kumin kumin ni enako kot kumina
- 1/2 čž čili v prahu oz. po okusu
- 1 čž gorčično seme
- sol
- poper
Omaka:
- 1 žlica paradižnikov koncentrat
- 1 žlica maslo iz indijskih oreščkov (namesto masla lahko zmeljete 2 žlici indijskih oreščkov v 3/4 skodelice vode in nato vmešate paradižnikov koncentrat)
- 3/4 skodelica voda
Navodila
- Datlje narežemo na manjše kose in namočimo v vroči vodi.
- Čebulo narežemo na majhne kocke in prepražimo.
- V ponev dodamo vse začimbe in jih prepražimo na nizkem ognju. Pazimo, da se ne zažgejo.
- Česen in ingver fino sesekljamo. Dodamo v ponev in prepražimo.
- Dodamo stročji fižol, pokrijemo in dušimo 10 minut.
- Tofu narežemo na manjše kocke. Skupaj z datlji ga dodamo v ponev.
- Pripravimo omako. Vse sestavine zmešamo v skodelici in omako dodamo v ponev. Kuhamo pokrito še 10 minut.
- Postrežemo z rižem ali s prilogo po izbiri.