Tofu z datlji po indijsko

NATISNI
Čas priprave 10 min
Čas kuhanja 30 min
Skupni čas 40 min
Vrsta jedi Glavna jed
Količina za 2 oseb

Sestavine
  

  • 1 čebula srednje velika
  • 1 skodelica stročji fižol zmrznjen
  • 200 g tofu
  • 8 kos datlji
  • 5 strok česen
  • ingver podobna količina kot česen oz. po okusu

Začimbe:

  • 1/2 čž koriander mleto seme
  • 1/2 čž kumin kumin ni enako kot kumina
  • 1/2 čž čili v prahu oz. po okusu
  • 1 čž gorčično seme
  • sol
  • poper

Omaka:

  • 1 žlica paradižnikov koncentrat
  • 1 žlica maslo iz indijskih oreščkov (namesto masla lahko zmeljete 2 žlici indijskih oreščkov v 3/4 skodelice vode in nato vmešate paradižnikov koncentrat)
  • 3/4 skodelica voda

Navodila

  • Datlje narežemo na manjše kose in namočimo v vroči vodi.
  • Čebulo narežemo na majhne kocke in prepražimo.
  • V ponev dodamo vse začimbe in jih prepražimo na nizkem ognju. Pazimo, da se ne zažgejo.
  • Česen in ingver fino sesekljamo. Dodamo v ponev in prepražimo.
  • Dodamo stročji fižol, pokrijemo in dušimo 10 minut.
  • Tofu narežemo na manjše kocke. Skupaj z datlji ga dodamo v ponev.
  • Pripravimo omako. Vse sestavine zmešamo v skodelici in omako dodamo v ponev. Kuhamo pokrito še 10 minut.
  • Postrežemo z rižem ali s prilogo po izbiri.

Opombe

Avtorica: Žana Hrastovšek
Objavljeno z dovoljenjem avtorice
 
 
 

DELI STRAN:

POSKUSI VEGANSKO V 30 DNEH!

Pridruži se več kot 19.000 osebam, ki so že sprejele Izziv.

Pogoji in pravila za sodelovanje v Veganskem izzivu

  1. Organizator Veganskega izziva je Slovensko vegansko društvo.
  2. Udeleženci Izziva, ki so mlajši od 18 let, morajo imeti privoljenje svojih staršev ali skrbnikov. Mladoletni udeleženec s prijavo na Izziv potrjuje, da ima potrebno privoljenje.
  3. Sodelovanje v Veganskem izzivu je možno le v primeru, da oseba nima prehranskih motenj ali resnih zdravstvenih težav (npr. Crohnova bolezen, aktiven IBD, črevesna resekcija ali obstrukcija, bariatrični posegi). V nasprotnem primeru je potrebno sodelovanje psihologa, osebnega dietetika in/ali zdravstvenega specialista.
  4. Registracija na Izziv je možna preko spletne strani www.izziv.si. Registracija in sodelovanje v Izzivu je brezplačno.
  5. Uspešen zaključek Veganskega izziva pomeni, da se udeleženec 30 zaporednih dni prehranjuje vegansko – to pomeni samo z rastlinsko prehrano brez izdelkov in sestavin živalskega izvora, kot so meso, perutnina, morska hrana, jajca, mlečni izdelki in med.
  6. Po zaključku Izziva vas bomo prosili, da izpolnite zaključni vprašalnik.
  7. Slovensko vegansko društvo ima pravico do objave delov vprašalnika na svoji spletni strani in socialnih omrežjih.
  8. Vaš e-naslov bomo uporabljali za izvedbo programa Veganski izziv, kar vključuje vsakodnevno obveščanje po e-pošti z veganskimi recepti, info. o veganski prehrani, pravicah živali in drugih informacijah,  povezanih z veganstvom in izvedbo programa. Od prejemanja e-pošte Slovenskega veganskega društva se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo “odjava” v vseh emailih, ki jih boste prejeli od nas.
  9. Vaše podatke bomo hranili v skladu z zakonodajo.
  10. Udeleženci Izziva se v celoti strinjajo s temi pogoji in pravili.

Opomba: Če uporabljate Gmail, se bodo vaša sporočila usmerjala v zavihek “Promocije”. Sporočila začnete prejemati najkasneje 24 ur po izpolnitvi prijavnice. V primeru, da ne prejemate naših sporočil, nas kontaktirajte na info@izziv.si in nam to sporočite, da morebitno napako v čim krajšem času najdemo in odpravimo.

Izjava o omejitvi odgovornosti
Informacije na tej spletni strani in na vseh povezanih straneh so namenjene splošnemu informiranju in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali drugim ustreznim specialistom. Prav tako ne prevzemamo odgovornosti za samodiagnoze kot tudi ne diagnoze ali zdravljenja kakršnihkoli bolezenskih stanj ali bolezni s strani tretjih oseb na osnovi vsebine te spletne strani in drugih povezanih vsebin. Če imate ali slutite, da imate težave z zdravjem, se obvezno posvetujte z zdravnikom ali drugim ustreznim specialistom.

Pridržujemo si pravico do napak v besedilih.