Vaflji

Čas priprave 15 min min
Čas kuhanja 5 min min
Skupni čas 20 min min
Vrsta jedi Zajtrk
Količina za 1 oseb
Sestavine
- 1 skodelica pšenična polnozrnata moka ali pirina (cca. 150g)
- 1/2 skodelica mineralna voda
- 1/2 skodelica rižev napitek
- 2 žlica olivno olje
- ščepec sol
- 1 čž vinski kamen
- 1/2 čž vanilija
- 1/2 čž cimet
- 1 čž olje za mazanje pekača
Okrasitev
- 1 banana
- pest maline oz. jagodičevje
- kokosovo mleko
- agavin sirup po želji
Navodila
- Na pultu si pripravimo vse sestavine. S čopičem namažemo pekač za vaflje. Pekač prižgemo in ga pustimo prižganega vsaj 5 minut oziroma da zasveti lučka, saj mora biti pekač vroč.
- V skodelico najprej namerimo moko, ki jo stresemo v mešalno posodo. Dodamo ostale suhe sestavine (vinski kamen, sol, cimet, vanilijo). Postopoma dodamo še mokre sestavine (olje, mineralno vodo in rižev napitek). Z metlico vse zmešamo v tekočo zmes. Zmes pustimo stati vsaj 10 min. Vzamemo zajemalo in zlijemo maso v pekač za vaflje. Pustimo vsaj 5 minut, oziroma toliko, da se dobro spečejo. Vaflje poljubno namažemo.
- Pustim toliko časa da se speče oziroma 3 minute na eni strani. Palačinko obrnem z obračalko ter pustim še 3 minute na drugi strani.
Opombe
Avtorica: Špela Kastelic