Čas priprave | 15 minut |
Čas kuhanja | 5 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
- 1 skodelica pšenična polnozrnata moka ali pirina (cca. 150g)
- 1/2 skodelica mineralna voda
- 1/2 skodelica rižev napitek
- 2 žlica olivno olje
- ščepec sol
- 1 čž vinski kamen
- 1/2 čž vanilija
- 1/2 čž cimet
- 1 čž olje za mazanje pekača
Okrasitev
- 1 banana
- pest maline oz. jagodičevje
- kokosovo mleko
- agavin sirup po želji
Sestavine
Okrasitev
|
Navodila
- Na pultu si pripravimo vse sestavine. S čopičem namažemo pekač za vaflje. Pekač prižgemo in ga pustimo prižganega vsaj 5 minut oziroma da zasveti lučka, saj mora biti pekač vroč.
- V skodelico najprej namerimo moko, ki jo stresemo v mešalno posodo. Dodamo ostale suhe sestavine (vinski kamen, sol, cimet, vanilijo). Postopoma dodamo še mokre sestavine (olje, mineralno vodo in rižev napitek). Z metlico vse zmešamo v tekočo zmes. Zmes pustimo stati vsaj 10 min. Vzamemo zajemalo in zlijemo maso v pekač za vaflje. Pustimo vsaj 5 minut, oziroma toliko, da se dobro spečejo. Vaflje poljubno namažemo.
Avtor
Avtorica: Špela Kastelic