Čas priprave | 15 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
- 100 g indijski oreščki
- 100 g mešane gobe sveže, lahko pol toliko suhih gob
- 1/2 čebula rjava
- 1 žlica česen v prahu
- olje
- 3 žlica kosmiči žlahtnega kvasa
- sveži peteršiljevi listki za okras
- 1 čž suhi majaron po želji
- sol
Sestavine
|
Navodila
- Indijske oreščke in suhe gobe namočimo vsaj za 2 uri. Nato gobe in čebulo sesekljamo in na hitro popražimo na 1 žlici olja. Dodamo sol in česen. Oreščke odcedimo in v mešalcu zmešamo v čimbolj gladko kremo. Če se ne mešajo dobro, lahko dodamo malo olja ali vode. Vmešamo še gobe s čebulo in česnom, peteršilj, majaron ter kvasne kosmiče. Ko je masa gladka, jo postavimo v hladilnik vsaj za 2 uri. *Gre za poseben kvas v obliki kosmičev, ki ni grenak in se ga dobi v trgovinah z zdravo prehrano in v večjih supermarketih.
Avtor
Avtor: vegan.si