Veganska gobova pašteta

Čas priprave 15 min min
Skupni čas 15 min min
Vrsta jedi Namaz, Predjed, Večerja, Zajtrk
Količina za 4 oseb
Sestavine
- 100 g –indijski oreščki
- 100 g –mešane gobe (sveže, lahko pol toliko suhih gob)
- 1/2 ×čebula (rjava)
- 1 × žlica –česen v prahu
- olje
- 3 × žlica –kosmiči žlahtnega kvasa*
- sveži peteršiljevi listki (za okras)
- 1 × žlička –suhi majaron (po želji)
- jodirana sol
Navodila
- Indijske oreščke in suhe gobe namočimo vsaj za 2 uri. Nato gobe in čebulo sesekljamo in na hitro popražimo na olju. Dodamo sol in česen. Oreščke odcedimo in v mešalcu zmešamo v čimbolj gladko kremo. Če se ne mešajo dobro, lahko dodamo malo olja ali vode. Vmešamo še gobe s čebulo in česnom, peteršilj, majaron ter kvasne kosmiče*. Ko je masa gladka, jo postavimo v hladilnik vsaj za 2 uri.Opomba: * Kosmiči žlahtnega kvasa = gre za poseben kvas v obliki kosmičev, ki ni grenak in se ga dobi v trgovinah z zdravo prehrano in v večjih supermarketih.

Opombe
Avtor: Vegan.si