Jed | Glavna jed |
Čas priprave | 60 minut |
Obroki |
osebe
|
Sestavine
Nadev:
- 5 strok česen
- 300 g riž
- 100g g sojini koščki
- 4 čž sol
- poper po okusu
- paprika po okusu
- lovorjev list po okusu
- timijan po okusu
- 3 žlica mleta lanena semena
- 1 liter voda
- kislo zelje listi
Za omako:
- olje
- 1 čebula
- 4 dl paradižnikova omaka
- 1 liter čičerikina voda
- lovorjev list
- poper
- sol
- 250 g kislo zelje
Sestavine
Nadev:
Za omako:
|
Navodila
- Sojine koščke namočimo v vodi.
- V ponvi na malo olja 5 minut pražimo nasekljano čebulo in česen. Dodamo opran riž, sojine koščke, sol in začimbe ter pražimo še 3 minute.
- Dodamo mleta lanena semena ter mešanico med kuhanjem zalivamo z vodo. Želimo, da je riž le delno kuhan. Odstavimo na stran.
- Za omako v loncu na malo olja prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo paradižnikovo omako, vodo in začimbe ter segrejemo. Nato v omako položimo narezano kislo zelje, pokrijemo in kuhamo na nizkem ognju – mi pa se lotimo zvijanja sarm. Lahko uporabimo tudi narezane zeljne liste.
- Na zeljne liste bogato dodamo nadev ter sarme zvijemo. V lonec jih polagamo tesno skupaj, prelijemo z omako ter kuhamo 40–50 minut.