Natisni recept
Veganske sarme
Čas priprave 60 minut
Obroki
osebe
Sestavine
Nadev:
Čas priprave 60 minut
Obroki
osebe
Sestavine
Nadev:
Navodila
  1. Sojine koščke namočimo v vodi.
  2. V ponvi na malo olja 5 minut pražimo nasekljano čebulo in česen. Dodamo opran riž, sojine koščke, sol in začimbe ter pražimo še 3 minute.
  3. Dodamo mleta lanena semena ter mešanico med kuhanjem zalivamo z vodo. Želimo, da je riž le delno kuhan. Odstavimo na stran.
  4. Za omako v loncu na malo olja prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo paradižnikovo omako, vodo in začimbe ter segrejemo. Nato v omako položimo narezano kislo zelje, pokrijemo in kuhamo na nizkem ognju – mi pa se lotimo zvijanja sarm. Lahko uporabimo tudi narezane zeljne liste.
  5. Na zeljne liste bogato dodamo nadev ter sarme zvijemo. V lonec jih polagamo tesno skupaj, prelijemo z omako ter kuhamo 40–50 minut.
  6. Skuhane jih serviramo s kruhom.
    Skuhane jih serviramo s kruhom.
Avtor

Avtor: Curry and Love za

Vse sestavine iz recepta najdete v Sparovih trgovinah.

Za še več okusnih veganskih receptov obiščite portal Spar Jedel bi

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja