Veganski burger

Čas priprave 15 min min
Čas kuhanja 30 min min
Skupni čas 45 min min
Vrsta jedi Glavna jed, Priloga, Večerja
Količina za 8 burgerjev
Sestavine
- 3 žlica mleta lanena semena
- 400 g kuhan fižol
- 1 skodelica korenje ca. 250 ml, nastrgan
- 1/3 skodelica peteršilj ca. 75 ml, nasekljan
- 2 strok česen sesekljan
- 1/2 skodelica čebula ca. 125 ml, sesekljana
- 1/2 skodelica sončnična semena
- 3/4 skodelica ovseni kosmiči ca. 175 ml, zmleti
- 1/2 skodelica krušne drobtine
- 1/2 žlica olivno olje
- 1 čž čili v prahi
- 1 čž origano
- 1 čž kumina
- 3/4 čž sol
- poper po želji
Navodila
- Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija, na pekač damo peki papir.
- V skodelici zmešamo sveže zmlet lan in 1/3 skodelice tople vode. Pustimo 10 minut, da se zgosti.
- V skledi zmečkamo odcejen fižol. Fižol najlažje zmečkamo z roko. Dodamo vse sestavine in zgoščen lan.
- Oblikujemo 8 kroglic in jih nežno sploščimo.
- Pečemo v pečici 15 minut, burgerje previdno obrnemo in jih pečemo še 15 minut.