Veganski tatarski biftek

Čas priprave 15 min min
Skupni čas 15 min min
Vrsta jedi Namaz, Predjed
Količina za 4 oseb
Sestavine
- 240 g kuhana rjava leča lahko rdeča
- 220 g sušeni paradižniki v olju vloženi, dobro odcejeni
- 1 rjava čebula manjša
- 2 strok česen
- 1 čž gorčica
- 1 čž veganska majoneza
- 1 čž rdeča paprika v prahu
- 1 čž kapre v slanici
- 1 kisla kumarica manjša
- 1 žlica olivno olje
- 2 žlica pinjole
- 1 pest svež peteršilj listi
- 1 ščep kumina
- poper po okusu
- nekaj rezin kruha
Navodila
- Konzervirano lečo dobro splaknemo s hladno vodo in odcedimo. Enako naredimo tudi s sušenimi paradižniki, da speremo odvečno olje. Oboje damo v multipraktik. Dodamo vse ostale sestavine. Olje lahko vzamemo kar iz kozarca z vloženimi paradižniki, saj je bolj polnega okusa. Soli ne dodajamo, saj so paradižniki in kapre že precej slane.
- Vse skupaj dobro zmeljemo v multipraktiku, pokusimo in dodamo še kakšno od sestavin, če je treba. Po želji lahko dodamo tudi 0,2 dl konjaka. Maso prestavimo na krožnik in pred serviranjem dobro ohladimo v hladilniku.