Natisni recept
Vroča čokolada iz domačega mandljevega mleka
Jed Sladica
Čas kuhanja 10 minut
Obroki
oseb
Sestavine
  • 1 skodelica mandlji namočeni, lahko drugi oreščki
  • 4 skodelica voda
  • 1 skodelica datlji namočeni, izkoščičeni in nasleklani (namesto lahko rjavi sladkor ali javorjev sirup)
  • 1/4 skodelica kakav v prahu
  • 3 čž koruzni škrob lahko več ali manj, odvisno od gostote, ki jo želimo
  • 1 čž vaniljev ekstrakt ali borbonska vanilja
  • 1 ščep sol
Jed Sladica
Čas kuhanja 10 minut
Obroki
oseb
Sestavine
  • 1 skodelica mandlji namočeni, lahko drugi oreščki
  • 4 skodelica voda
  • 1 skodelica datlji namočeni, izkoščičeni in nasleklani (namesto lahko rjavi sladkor ali javorjev sirup)
  • 1/4 skodelica kakav v prahu
  • 3 čž koruzni škrob lahko več ali manj, odvisno od gostote, ki jo želimo
  • 1 čž vaniljev ekstrakt ali borbonska vanilja
  • 1 ščep sol
Navodila
  1. Mandlje namočimo preko noči. Zjutraj jih odcedimo, damo v blender in postopoma dodajamo skodelice vode, dokler ne dodamo celega litra vode. Dobljeno tekočino precedimo skozi mrežico ali gazo. Precejena tekočina je mandljevo mleko, preostalo pulpo pa shranimo v hladilniku in jo kasneje porabimo (kosmiči, smutiji, omake, namazi, peciva). Mandljevo mleko segrevamo do vretja in pred tem vanj s paličnim mešalnikom vmešamo vse zgornje sestavine (če namesto datljev uporabimo sladkor, lahko mešamo z metlico). Kuhamo 5-10 minut, dokler se napitek ne zgosti do željene konsistence.
    Mandlje namočimo preko noči. Zjutraj jih odcedimo, damo v blender in postopoma dodajamo skodelice vode, dokler ne dodamo celega litra vode. Dobljeno tekočino precedimo skozi mrežico ali gazo. Precejena tekočina je mandljevo mleko, preostalo pulpo pa shranimo v hladilniku in jo kasneje porabimo (kosmiči, smutiji, omake, namazi, peciva).
Mandljevo mleko segrevamo do vretja in pred tem vanj s paličnim mešalnikom vmešamo vse zgornje sestavine (če namesto datljev uporabimo sladkor, lahko mešamo z metlico). Kuhamo 5-10 minut, dokler se napitek ne zgosti do željene konsistence.
Avtor

Avtor: vegan.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja